Herrenhäuser Gärten


Tuinkunst tot in de perfectie

 

 

 

Ze behoren tot de mooiste parkcomplexen van Europa: al meer dan 300 jaar zijn de Herrenhäuser Gärten in het Duitse Hannover synoniem voor (tuin)kunst en cultuur op het allerhoogste niveau.

De Große Garten (grote tuin) met zijn formele indeling, prachtige parterre, waterspelen en de bonte, door Niki de Saint Phalle ontworpen grot, maakt grote indruk als toonbeeld van een barokke tuin die in de loop der eeuwen vrijwel onveranderd is gebleven. Als conferentiecentrum en museum geeft het herbouwde slot Herrenhausen de tuinen zijn architectonische referentiekader terug, waardoor deze voormalige zomerresidentie ook nu nog een vorstelijke ‘joy de vivre’ uitstraalt.

Voor tuin- en plantenliefhebbers is er in de Berggarten (bergtuin) veel te ontdekken. Zo’n 12.000 verschillende plantensoorten gedijen goed in deze botanische tuin, een van de oudste van Duitsland. In de showkassen staan onder ander zo’n 800 bloeiende orchideeën te pronken, terwijl men in het Sea Life Aquarium middenin deze tuin kan genieten van een fascinerende onderwaterwereld en meer dan 6.000 tropische planten.

De Georgengarten met zijn idyllische landschapsscènes, bestaande uit gazons, stille vijvers en decoratieve bruggen, nodigt uit tot even heerlijk wandelen en loslaten.