Informatiesystemen


Mensen perfect naar hun bestemming leidenHet Europese netwerk van tuinen heeft zich ook bewezen op het gebied van informatieverstrekking aan de bezoekers in de tuinen en parken: de Franse projectpartners hebben een informatiesysteem voor bezoekers ontwikkeld en gedurende een langere periode in de praktijk getest. Hoe moet de bezoeker immers een voorliefde voor mooi vormgegeven tuinen en parken ontwikkelen als hij zich niet thuis voelt in het park? Hoe moet men anders informatie krijgen over de details van de tuinkunst en de tuinarchitectuur als men ter plekke tijdens het wandelen in het park naar uitleg moet zoeken – en men deze bovendien niet verstaat?

Het Franse systeem in het Parc Oriental heeft zich bewezen door de moderne, niet opdringerige opzet, de sterke inhoud en het feit dat het mensen perfect naar hun bestemming leidt. Het kan nu worden ingezet bij andere partnertuinen. Essentiële elementen zijn de grafisch uniform vormgegeven borden die informatie bieden over de vormgeving, de geschiedenis en de bijzonderheden van de tuin in kwestie. De weg door de tuinen wordt aangegeven door gemakkelijk te begrijpen pictogrammen. Het informatieaanbod wordt aangevuld met borden over het EGHN en moderne, interactieve informatieterminals (in Hestercombe Gardens, Somerset).

Een handboek beschrijft bovendien hoe de netwerkpartners hun bezoekers effectief naar de parken en tuinen kunnen leiden en ze daar zo goed mogelijk kunnen rondleiden.

EGHN Reports:

EGHN_Leitfaden Beschilderung und Information (pdf-file, 5,2 MB, deutsch)
EGHN_Inventory of tools and techniques (pdf-file, 5,2 MB)
Outils d'interprétation  et charte graphique (pdf-file, 5,2 MB, franz.)